ВО ВАЛЕНСИЈА ОДРЖАН СПОРТСКИ СОСТАНОК СО СЕМЕЈСТВО

by | Јан 16, 2024 | Uncategorized | 0 comments

Состанокот на Конзорциумот со експерти во рамките на проектот „Семејно пријателски спорт – постигнување одржлив спортски екосистем пријателски за семејството“ се одржа во Валенсија, Шпанија, од 10 до 14 септември 2023 година. Целта на состанокот беше да им се овозможи на партнерите да донесат одлуки во врска со процедурите за сертифицирање клубови погодни за семејството, изберете оптимални принципи, процеси и критериуми за акредитација за клубовите и поставете ја рамката за развој на политиката за промовирање на спортскиот концепт и пристап погодни за семејството.

Останете во тек бидејќи нашите процедури за сертификација и упатства за да станете клуб погодна за семејството наскоро ќе бидат лансирани и достапни за сите клубови кои сакаат да го имплементираат овој инклузивен пристап во нивната работа.

Проектот „Спорт погодна за семејството“ е кофинансиран од Европската Унија и имплементиран од конзорциум од клубови и организации од Србија, Шпанија, Северна Македонија, Грција и Белгија.

0 Comments

Submit a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *