МРЕЖЕН НАСТАН ВО СКЛОП НА СПОРТСКИОТ ПРОЕКТ ЗА СЕМЕЈСТВО

by | Јан 16, 2024 | Uncategorized | 0 comments

Во Брисел, Белгија, од 9 до 12 ноември 2023 година се реализираше настанот за вмрежување во рамките на проектот „Спорт пријателски за семејството – постигнување одржлив спортски екосистем пријателски за семејството“. да се поврзат, да споделуваат искуства, да разменуваат најдобри практики и да се поврзат меѓу себе и со други клубови и организации со седиште во Брисел. На настанот официјално беше претставена и лансирана Family Friendly Sport мрежата и етикетата, заедно со процедурите за сертификација на спортските клубови и организации за стекнување на етикета FFS и членство во мрежата на FFS. Овој настан, исто така, послужи како почеток за официјалната платформа на проектот – familyfriendlysport.net, која содржи збир на иновативни упатства и препораки за политики за спроведување на FFS во работата на клубовите низ Европа.

На работ на настанот и пред официјалното лансирање на мрежата FFS, партнерите потпишаа Меморандум за соработка и документ за основање на мрежата. Мрежата е дизајнирана да ги поврзе спортските клубови и организации кои активно работат на популаризација и проширување на спортскиот пристап за семејството.

Проектот е кофинансиран од Европската Унија.

0 Comments

Submit a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *