ПИЛОТИРАЊЕ ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ „СПОРТ НАСОЧЕН КОН СЕМЕЈСТВОТО“

by | Јан 16, 2024 | Uncategorized | 0 comments

Пилотирањето на активности во рамките на проектот „Спорт насочен кон семејството“ беа успешно спроведени во Србија, Хрватска, Грција и Шпанија. Тие беа организирани од спортски клубови чии претставници учествуваа на обуката на клупскиот персонал за имплементација на семејниот спортски пристап што се одржа во Белград пред неколку месеци.

Пилотирањето им овозможи на спортските клубови да ги применат иновативните методологии на СНС и знаењето што им беше доставено за време на обуката. Со тоа тие тестираа методи за работа со родители и деца на индивидуално и групно ниво, истражуваа имплементација на едукативни процедури за тренери и поминаа низ логистички и организациски процедури на настаните насочени кон семејството.

Споделувањата и повратните информации добиени за време на пилот фазата ќе им овозможат на партнерите во проектот да ги оптимизираат и надградат резултатите од проектот, со што ќе ги направат поефективни и поатрактивни.

Проектот СНС е кофинансиран од Европската Унија.

0 Comments

Submit a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *