“Спорт насочен кон семејството” Прирачникот пристигна!

by | Јан 16, 2024 | Uncategorized | 0 comments

Среќни сме да објавиме дека Прирачникот развиен во рамките на проектот „Спорт насочен кон семејството“ сега е официјално онлајн и бесплатно достапен за сите заинтересирани чинители кои сакаат да ги подобрат своите капацитети за спроведување спортски активности насочени кон семејството!

Првиот сет на упатства на СНС ги запознава спортските клубови со придобивките од спортот и им носи методи, алатки и упатства како да организираат семејни денови и да работат заедно со возрасни и деца преку индивидуални и колективни спортови. Можете да го преземете со кликнување овде.

Вториот сет на насоки е посветен на градење на капацитетите на клубовите за олеснување на меѓугенерацискиот дијалог во рамките на спортските активности насочени кон семејството и вклучува инструкции како да се подготват родителите/старателите за семејниот спорт да го достигне својот целосен потенцијал. Овој прирачник е изработен со поддршка на граѓанските организации кои имаат искуство во работа со млади и возрасни. Овој документ може да се преземе овде.

Проектот „Спорт насочен кон семејството“ е кофинансиран од Европската Унија.

0 Comments

Submit a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *