“СПОРТ НАСОЧЕН КОН СЕМЕЈСТВОТО” состанок на засегнатите страни во Белград

by | Јан 16, 2024 | Uncategorized | 0 comments

Состанокот на засегнатите страни во рамките на проектот „Спорт насочен кон семејството – постигнување одржлив спортски екосистем “ се одржа во Белград, Србија, од 2 до 5 ноември 2022 година. На настанот присуствуваа претставници на спортски клубови и младински организации од Србија, Грција, С. Македонија, Шпанија и Белгија.

Главната цел на состанокот беше да се дебатира и да се дефинираат споделувањата за содржината на двете насоки што ќе се развијат – едната како чекор по чекор насоки за клубовите да станат пријателски настроени кон семејството и содржат методи што се користат за семеен спорт и втората за работа. со родителите/старателите да го достигнат целосниот потенцијал на семејните денови во спортските клубови. Понатаму, концептот на СНС беше детално дефиниран со поддршка на наодите од истражувањето и вредни споделувања добиени од учесниците. Состанокот, исто така, имаше улога на давање дел од сопственоста на елементи на проектот на засегнатите страни, како и овозможување на членовите на конзорциумот да ја проценат претходната работа направена во рамките на проектот.

Проектот „Спорт насочен кон семејството“ е кофинансиран од Европската Унија.

0 Comments

Submit a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *